lunes, 11 de febrero de 2013

Anàlisi d' "Abendlied" de Màrius Torres

El títol del poema significa "cançó de vespre" cosa que ens situa en un clima pròpi de Màrius Torres: el de la música i amb un referent temporal del moment exacte en que s'acaba el dia. És un poema que expressa allò subjectiu i interior.

Al principi, fa referència a la tardor tot fent una descripció pictòrica i visual dels elements de la posta de sol al mes de novembre. També ens parla d'un paisatge ventós quan diu " posa una mica d'or a les ales del vent". Totes aquestes descripcions, estan lligades al simbolisme que utilitza Torres i per tant influència de Baudelarie. Les descripcions que fa estan relacionades amb l'estat anímic del propi autor, ja que a causa d'una malaltia, li queda poc temps de vida i ell relaciona aquesta etapa de la vida amb la tardor; ell però, voldria viure a la primavera de la seva vida.
El vers "o tarda clara de novembre!" fa una reflexió referint-se altre cop a que al igual que mor el dia, acaba morint tot.

El poema està estructurat en 3 estrofes de 6 versos cada una, els quals la majoria són octosíl·labs, decasíl·labs i dodecasíl·labs tot i que hi ha l'antepenúltim i el peúltim que són de 13 sil·labes
Els versos més llargs dodecasíl•labs tenen cesura i per tant 6 síl·labes a cada hemistíqui, tot i que no coincideix exactament amb algun signe de puntuació. La rima és assonant, d'art major en la majoria i rima: ABABBA CDCDdC EEfFGG

1 comentario: